Weerstationbennekom.nl

Hoe weet je welk weer het wordt in Bennekom?

Bij het maken van een weersverwachting voor de komende periode moeten meteorologen eerst verschillende metingen verrichten. Ook zijn er verschillende weerkaarten waar een computerberekening mee gedaan wordt. Een weerbericht is een schatting wat wordt gemaakt, maar geen berekening.

Door wie wordt het weer voorspeld

Het weer is de toestand van de atmosfeer op een bepaalde plek. Het toekomstige weer wordt voorspeld door meteorologen. Voordat een meteoroloog iets zegt over het weer doen ze eerst hun metingen.

Waarnemingen van het KNMI bekijken

In nederland staan verschillende weerstations verspreid van het KNMI die elke tien minuten hun meetgegevens doorgeven. Via de site van het KNMI kan je deze gegevens bekijken. Ze worden om de 10 minuten geüpdatet. Heel soms worden er tijdelijk even geen metingen doorgegeven. Het kan zijn dat een weerstation dan een storing heeft, of een sensor wat plotseling stuk is. Dit wordt dan zo snel mogelijk weer opgelost.

Weersvoorspellingen in voren

Als je wil weten wat voor weer het de komende week wordt kan je altijd kijken naar de weersvoorspellingen. Dit kan je bekijken via de tv, internet of luisteren op de radio. De betrouwbaarheid van deze informatie is best hoog. Als je kijkt tot 3 dagen in voren, dan heb je een betrouwbaarheid van 98 procent. Bij 5 dagen is dit 92 procent. Vanaf 10 dagen kan het weer nog heel veel wisselen.

Weerbericht volledig betrouwbaar

Een weerbericht is nooit 100 procent betrouwbaar. Een meteoroloog maakt een schatting na het doornemen van alle informatie en vertelt daarna wat hij denkt dat er gaat gebeuren.

Het weer in weeronline

Een goeie app voor het weer in Nederland is weeronline. Via deze app kun je zien wat het weer voor de komende 14 dagen gaat worden. Ook kun je via weeronline elk uur een weersvoorspelling bekijken van de komende 48 uur. Via de neerslagradar of buienradar kan je de neerslag volgen. Elke vijf minuten verandert dit beeld en zo blijf je goed op de hoogte.

Waarschuwingen van het KNMI

De meeste ondernemers zijn afhankelijk van het weer. Zo heb je de boeren die hun oogst hierop aanpassen. Marktkramen die eerder naar huis gaan bij extreme neerslag, maar ook mensen die varen op een schip. Bij droogte kan een vrachtschip zijn schip niet te zwaar beladen. Het KNMI houdt iedereen op de hoogte en waarschuwt bij gevaarlijke weersituaties. Dit doen ze vooral bij storm, sneeuw, wind of mist. Allemaal situaties die gevaarlijk kunnen zijn voor de samenleving.