Weerstationbennekom.nl

Hieraan zie je dat het gaat regenen in Bennekom

Je kan het weer voorspellen door het meten van de windkracht, windrichting, luchtdruk en de hoeveelheid neerslag. Dit wordt gedaan door de meetinstrumenten van een weerstation.

Weersvoorspellingen zijn erg belangrijk. Als er zware stormen op komst zijn is het handig als iedereen hierop voorbereid is.

Voorspellen van regen

Natgeregend worden terwijl je haar net goed zit voor een feestje. Had je nou maar een paraplu meegenomen. Gelukkig zijn er genoeg weer apps die kunnen voorspellen als er regen op komst is. Dit wordt gedaan door KNMI-neerslagradars. Een radarinstallatie zendt radiogolven uit en als het regent botsen de golven tegen de regendruppels aan. Dit wordt teruggestuurd naar de radar en deze kan zo de locatie en hoeveelheid van een regenbui meten.

Een buienradar app

Via een buienradar kan je zien waar regen gaat vallen en ook waar de buien naar toe gaan.

Het is heel handig om deze app op je telefoon te plaatsen. Hiermee kan je gelijk de weersverwachting voor de komende paar uur zien en je kan buienalarm instellen. Zo weet je precies wanneer het gaat regenen.

Het weer voorspellen met de natuur

Tegenwoordig beschikken we bijna allemaal over de luxe van het internet waarmee we ook snel het weer kunnen opvragen. Vroeger hadden de mensen dit niet en moesten ze de natuur gebruiken om het weer te voorspellen. Er zijn nog steeds mensen die het leuk vinden om dit te doen.

Een regenboog in het westen

De meeste stormfronten gaan via west naar oost toe. Als je een regenboog in het westen ziet dan betekent dit vocht en is er vaak regen onderweg. Een regenboog in het oosten en regen wat weer wegtrekt betekent een periode met zonnige periode. Hier komt de spreuk ook vandaan “Regenboog in de morgen, kunt gij tegen regen gaan zorgen”

Dieren observeren voor een regenbui

Dieren voelen heel goed aan wanneer er regen op komst is. Meeuwen zullen een veilige plek aan de kust opzoeken als er regen op komst is. Koeien zullen gaan liggen of ze gaan bij elkaar staan. Vogels zullen op daken en kabels zitten in plaats van hoog in de lucht vliegen. Vogels kunnen last krijgen van hun oren bij een dalende luchtdruk. Als je een kat hebt wat ineens achter zijn oren blijft schoonmaken, dan kan je ervan uitgaan dat er regen op komst is.